Podcast #9: Het Grote 9-tot-5 Taboe

In deze podcast praten Christel en Jeroen (van Fabriek69) over hun onlangs uitgekomen boek (januari 2024), “Het Grote 9-tot-5 Taboe”. Zij bevragen elkaar waarom ze dit boek geschreven hebben en geven tips over hoe je als bestuurder, manager, directeur, leidinggevende etc seksualiteit en intimiteit een plek geeft in een organisatie binnen zorg, welzijn en onderwijs.

Laat het niet over aan het toeval en organiseer actief een prettige en veilige omgeving voor jouw medewerkers en cliënten.

De meeste organisaties geven pas aandacht aan intimiteit en seksualiteit na hulpvragen van cliënten of seksueel geweld. Dat is eigenlijk vreemd want seksualiteit en intimiteit zijn een onlosmakelijk aspect van het leven van medewerkers en cliënten. Met de juiste aanpak kun je het levensgeluk van cliënten vergroten, onnodig leed voorkomen en wederzijds begrip creëren.

“Het Grote 9-tot-5-Taboe” laat overtuigend zien dat je er met protocollen nog niet bent. Een veilige leef- en werkomgeving vereist dat er open over het onderwerp wordt gesproken en dat alle betrokkenen respect hebben voor elkaars verlangens en grenzen. Met de aanpak in dit boek kunnen bestuurders en medewerkers in zorg, welzijns- en onderwijsorganisaties de discussie over intimiteit en seksualiteit op gang brengen, implementeren en borgen in het dagelijks beleid.

www.fabriek69.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?