Podcast #5: Wel of geen Gender-revealparties

In deze vijfde podcast van FABRIEK69 gaan we het hebben over waarom wel of een genderrevealparties. Een gender revealparty is een feest waarbij aanstaande ouders vrienden en familie uitnodigen en het geslacht van een baby onthullen. Een genderrevealparty onderscheidt zich overigens van een babyshower een bijeenkomst waarbij cadeaus worden gegeven.

Genderrevealparties worden meestal ergens halverwege een zwangerschap gehouden. Vaak worden de roze (voor een meisje) en blauwe (voor een jongetje) gebruikt om het geslacht bekend te maken. Er zijn diverse genderrevealopties, zoals in een taart, een piñaa of zelfs een brandblusser met roze en blauwe poeder. Wanneer de taart wordt gesneden of de piñata wordt geopend, wordt de kleur onthuld die wordt geassocieerd met het geslacht van de baby.

Met verloskundige Elise Boere gaan we in gesprek wat de voors en tegens zijn van dit soort feestjes. Waarom moet er op een baby die nog niet is geboren al een labeltje geplakt worden, en wat is daar goed of fout aan? En hebben deze feestjes eigenlijk wel de juiste naam, want gender is iets anders dan geslacht: het wordt niet bepaald door wat er tussen je benen zit, maar door hoe je je voelt. En wat doet dit alles met de vroege opvoeding?

Kortom: weer voldoende interessante info om te beluisteren. Dus, veel luisterplezier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?