Echte borsten…

Tegenover mij zitten twee vrouwen mevrouw Rooks en Christa, moeder en zus van Joop. Rode wangen hebben ze en geheel op hun gemak zijn ze nog niet. Ik ben trots, trots op deze twee mooie mensen die in een lang proces hebben geleerd eigen normen en waarden aan de kant te zetten voor hun zoon en broer Joop.

Ruim een jaar geleden raakte ik betrokken bij Joop. Er had zich een incident voorgedaan en Joop was met de politie in aanraking gekomen. Dit gebeurde op de wallen in Amsterdam. Familie en begeleiders waren even lamgeslagen. Niemand wist dat Joop hier kwam. Eigenlijk wilde Joop al lang een vriendin maar dat lukte niet, voor Joop was de stap naar een prostituee dan ook een logische. Joop een grote, forse en lange man met een lichte verstandelijke beperking en autisme ging op zoek naar vrouwen met grote borsten.

Hij was al eens vaker geweest ook wel eens naar Utrecht en dat was altijd goed gegaan. Ditmaal was de dame die hij altijd bezocht er niet. Hij ging op zoek naar iemand anders die aan zijn eisen voldeed, een vrouw met grote maar “echte borsten”.
Hij zag een vrouw die op het eerste oog leek te voldoen aan de eis. Joop vroeg haar of de borsten wel echt waren, dat was voor hem immers een pre. De vrouw vertelde dat dit zo was. Joop twijfelde en vond dat hij wel eerst even mocht voelen, hij wilde immers wel waar voor zijn geld. Maar ja…. dat is niet de bedoeling, Joop was niet op de hoogte van de (ongeschreven) regels, vond het oneerlijk en werd heel erg boos….

Gelukkig werd het de politie duidelijk dat ze hier te maken hadden met een man met een beperking. Joop zat niet lang vast, maar had wel begeleiding nodig.

Moeder en zus waren er fel op tegen dat Joop deze dames bezocht en verboden het hem direct. Joop was het er niet mee eens, maar wilde zijn moeder en zus ook niet tegenspreken. Een lang proces volgende. Gesprekken, voorlichting, wensen van alle partijen op tafel, hulpmiddelen een seksverzorgende tot uiteindelijk een fijn escorthuis waar Joop zijn draai kon vinden en wij goed contact mee konden houden.

Het is niet niks als iemand die zo dicht bij je staat iets doet wat total niet strookt met jou normen en waarden. Ook voor Joop is het niet makkelijk als iemand anders jou iets probeert op te leggen wat niet overeenkomt met jou wensen en behoefte. Hard werken dus voor beide partijen.

En wat hebben ze dat samen goed gedaan!

Trots ☺

Ben jij opzoek naar meer ondersteuning voor mensen met een beperking? Neem dan gerust contact met ons op!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?