Podcast #8: Sekszorg ja/nee?

,

Monique Bijkerk is van een organisatie die bemiddeld in intieme zorgvraag voor mensen in kwetsbare doelgroepen, Stichting Snoezelzorg. Christel en Jeroen spraken haar voor onze podcast.

In deze podcast hoor je van alles over het inzetten van sekszorg, dienstverlening voor intimiteit en seksualiteit voor mensen die daar behoefte aan hebben, maar daarin soms tegen beperkingen aanlopen.

Wat is sekszorg? Hoe ver gaat deze zorg? Hoe begeleid je mensen bij hun seksuele en intieme hulpvraag binnen je organisatie. Hoe zet je een seksverzorgende in? En wat zijn de voordelen hier van? Waarom heet iemand die door stichting Snoezelzorg wordt ingezet geen sekswerker?

In dit openhartige gesprek hoor je wat erbij komt kijken en hoe zorgvuldigheid daarin van belang is.

Luister hier naar de podcast:

 

 

Wat te doen om sekszorg in je organisatie mogelijk te maken?

Nog nooit van Sekszorg gehoord of lukt het niet jouw cliënt te begeleiden bij de intieme zorgvraag? Je bent niet de enige.

Relaties, intimiteit en seksualiteit (RIS) zijn beladen thema’s in zorg, onderwijs en welzijn. “Seks legt alles bloot”, zei ooit een van de managers waar onze collega’s Jeroen en Christel kwamen.

Wanneer je graag wil dat ook de intieme beleving van mensen gewaarborgd wordt, dan is het van belang dat je dat binnen de hele organisatie goed geregeld hebt.

Christel en Jeroen schreven daarom een boek voor managers en beleidsmakers in onderwijs, zorg en welzijn.

Vanuit visie, eigen ervaring op de thema’s van RIS en in het begeleiden van organisaties schreven zij het boek; Het grote van 9tot5 taboe.

Hierin vind je veel kennis, ervaringen en praktische tips om bijvoorbeeld het inzetten van Sekszorg binnen je organisatie goed te regelen.

Het boek is te bestellen via o.a.: managementboek.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?